Hoe werkt de Swopper?

De Swopper stelt u in staat om vrijuit in alle richtingen te bewegen. Het afwisselen van verschillende zithoudingen zorgt ervoor dat u diverse spieren aan- en ontspant. Hierdoor is uw zithouding dynamischer en worden rugklachten veroorzaakt door een langdurig statische houding verminderd of voorkomen.

'U blijft in beweging zonder uit balans te raken'.

Instellen van de Swopper

Door het zitten op de Swopper traint u 'onbewust'. Hierdoor wijkt deze kruk duidelijk af van een reguliere bureaustoel en dient u het zitten op de Swopper rustig op te bouwen. Begin afhankelijk van uw conditie met een uur per dag en bouw dit geleidelijk uit. De Swopper is eenvoudig in gebruik, maar heeft wel enkele instelmogelijkheden welke hieronder beschreven worden:

Zithoogte instellen

Met de hendel onder de zitting kunt u de hoogte van de swopper aanpassen. U zit het beste als uw de voeten plat op de grond kunt plaatsen en de heupen een fractie hoger dan knieën zitten.

Zijdelings bewegen

Aan de onderzijde van de voetring zit een draaiwiel waarmee u de zijdelingse beweging van de swopper instelt. Door het wiel te draaien naar de flex - wordt de beweging stugger. Bij het draaien naar de flex + wordt de swopper flexibeler.

Veersterkte aanpassen

De instelling van de veer is afhankelijk van uw gewicht. Door de schijf direct onder de veer te draaien naar de - (min) wordt de vering versoepelt (lichter gewicht). Door de schijf in tegengestelde richting (+) te draaien wordt de veer stugger (hoger gewicht).

Onderstaande tabel geeft een richtlijn voor instellen van de swopper voor uw gewicht:

onder de 60 kg   (Instelling 1)
60 tot 75 kg   (Instelling 2)
75 tot 90 kg   (Instelling 3)
boven de 90 kg   (Instelling 4)
Veersterkte Swopper